Schokdempers

De slijtage van de schokdemper gebeurt gelijdelijk en de bestuurder wordt dat niet zo goed gewaar, daarom is het belangerijk om regelmatig de schokdempers te controleren.
Daarvoor komt u best eens langs voor een controle, zo kunnen wij zien of de schokdempers aan vervanging toe zijn.

Wij werken met schokdempers van Monroe, Gabriel en Bilstein, kwaliteit dus! Bij ons wordt de wagen steeds uitgelijnd na vervanging van de schokdempers, belangerijk voor slijtage van de banden!

Verlaging + Schroefkit's

Voor de supersportievelingen zijn er dan weer mogelijkheden om te verlagen. Een lagere auto heeft een mooiere look en de wegligging wordt er beter op. Er bestaan twee mogelijkheden:

  1. Verlaging door plaatsing kortere verenset:
    hierdoor kan de wagen 35 a 60 mm worden verlaagd, enige problemen kunnen zich voor doen dat de wagen de neiging krijgt van op en neer te bewegen tijdens het rijden, dit heeft te maken met de schokdempers, die niet voorzien zijn op de kortere gemonteerde veren.
    Dit probleem kan dan opgelost worden door het monteren van speciale "korte" schokdempers zodat de demper zijn optimale demping krijgt in de lagere positie. Zowel de kortre veren alsook de kit met "kortere"schokdempers kunnen bij ons gemonteerd worden, en dit voor vrijwel alle wagens.
  2. Schroefkits (KW)
    "How low can you go" met een schroefkit kan je héél laag gaan, een schroef bepaald hoe hoog of hoe laag je de wagen van de grond wil, variaties van 25 to 85 mm zijn soms mogelijk (veel hangt af van het type voertuig). Hierbij zitten kwaliteitschokdempers die volgens de uivoering zelfs in hardheid verstelbaar zijn (zelfs mogelijkheid intelling in- en uigaande demping "variante 3 ").

!!! Speciale prijzen tuningclubs!!!

Interesse of vragen mbt Schokdempers? Aarzel dan niet om Aalterse Banden Centrale te contacteren!

Contactpagina